Mainos
Mainos

Kaksi räjähdystä Turkin Antalyassa

Aluksi poliisi ilmoitti, että kyse oli roskalaatikkoihin asetetuista pommeista. Myöhemmin Turkin turismiministeri arvioi, että räjähdysten syynä oli kaasutöissä tapahtunut onnettomuus.

Yhdeksän ihmistä on loukkaantunut lievästi kahdessa räjähdyksessä Turkin Antalyassa.

Poliisi ilmoitti ensin, että räjähdykset johtuivat roskalaatikoihin asetetuista pommeista. Myöhemmin maan turismiministeri arvioi, että kyse oli kaasutöissä tapahtuneesta onnettomuudesta.

Uutistoimisto Anatolian mukaan räjähdykset aiheutuivat pommeista, jotka oli kätketty roskapönttöihin eri puolille kaupungin keskustaa, ja yksi haavoittuneineista oli ranskalainen turisti.

Kukaan ei ilmoittautunut olevansa räjähdysten taustalla, mutta turkkilaisviranomaiset syyttivät teosta kurdien PKK-sissiryhmää. PKK on tunnustanut olleensa kahden aiemmin turistikohteissa tehdyn pommi-iskun takana. Heinäkuun 16. päivänä viisi ihmistä kuoli pommi-iskussa Kusadasissa.

Antalya sijaitsee Etelä-Turkissa Välimeren rannalla ja siellä vierailee vuosittain miljoonia ulkomaalaisia turisteja.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme