Mainos
Mainos

Kaksi Saddamin liittolaista hirtettiin Bagdadissa

Miehet tuomittiin osallisuudesta Dujailin joukkomurhaan, jossa tapettiin 150 shiiamuslimia.

Irakin entisen johtajan Saddam Husseinin velipuoli Barzan al-Tikriti ja entinen Irakin vallankumouskaartin johtaja Awad al-Bander on hirtetty Bagdadissa aamulla.

Saddamin teloitetut apulaiset

Maan hallitus vahvisti aamulla, että tuomiot on pantu täytäntöön. Teloitukset eivät sujuneet ongelmitta, sillä hallituslähteiden mukaan al-Tikritin pää irtosi ruumiista hirttämisen yhteydessä.

Miehet oli alun perin tarkoitus teloittaa samaan aikaan Saddamin kanssa, mutta teloitusta lykättiin kolmeen otteeseen. Muun muassa YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon vetosi tuomion perumisen puolesta. Myös kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat vaatineet Irakia luopumaan kuolemantuomion käytöstä.

Miehet tuomittiin osallisuudesta Dujailin joukkomurhaan. Dujailissa tapettiin 150 shiiamuslimia sen jälkeen, kun Saddamia vastaan tehtiin siellä murhayritys 1982. Saddam hirtettiin 30. joulukuuta. Hän sai kuolemantuomion samasta rikoksesta.

EU:n komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso tuomitsi teloitukset myöhemmin päivällä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme