Mainos
Mainos

Kaksi tanskalaissotilasta kuoli Afganistanissa

Kahden surmansa saaneen lisäksi yksi tanskalaissotilas haavoittui eilissä taisteluissa.

Tanskan joukot pysyvät Afganistanissa, vaikka siitä joudutaankin maksamaan kova hinta tanskalaissotilaiden menetyksinä. Näin vakuutti pääministeri Anders Fogh Rasmussen tänään sen jälkeen kun tieto kahden tanskalaisen sotilaan kuolemasta Etelä-Afganistanissa oli varmistunut.

- Meidän tehtävämme on varmistaa, että Afganistanista tulee rauhallinen. Myös Tanska on vastuussa tästä, pääministeri sanoi.

Fogh Rasmussen ei halunnut arvailla, miten kauan Afganistanin rauhoittaminen vie.

- On valitettavasti sanottava, että kyse on operaatiosta, joka vie oman aikansa. Terroristit yrittävät estää demokraattisen kehityksen maassa, hän lisäsi.

Tanskan puolustusvoimien mukaan kahden surmansa saaneen lisäksi eilen taistelussa haavoittui yksi tanskalaissotilas, mutta hänen vammansa eivät ole hengenvaarallisia.

Yhdysvaltain johtaman liittouman joukot ja taleban-taistelijat kävivät kiivaita taisteluja Helmandin maakunnassa Etelä-Afganistanissa.

(MTV3-STT-TT-Ritzau)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme