Mainos
Mainos

Kaksi Tanskan terroriepäillyistä vangittu

Yhdeksän terroriteon suunnittelusta epäiltyä pidätettiin eilen. Pidätetyt ovat Tanskan kansalaisia.

Odenselainen tuomioistuin on määrännyt kaksi terrorismista epäiltyä vangittavaksi Tanskassa. Tuomari päätti, että kaksi seitsemästä epäillyistä voidaan vangita. Loppujen vangitsemiseksi ei ole näyttöä, mutta he pysyvät kuitenkin vielä pidätettyinä. Poliisi saa Tanskassa pitää epäiltyjä pidätettynä kolme vuorokautta.

Tanskan turvallisuuspoliisi (PET) pidätti eilen yhdeksän miestä, joita epäillään terroritekojen suunnittelusta. Kaikki pidätetyt ovat Tanskan kansalaisia. Kuulustelujen jälkeen kaksi pidätettyä vapautettiin jo eilen.

Poliisin mukaan useat epäillyistä olivat hankkineet tietoja räjähdysaineiden valmistamisesta ja suunnitelleet terrori-iskua.

Miehet pidätettiin varhain tiistaiaamuna Vollsmosessa Odensessa, Tanskan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa. Miehet ovat 18-35 -vuotiaita. Pidätetyillä on muslimitausta. Turvallisuuspoliisin mukaan epäiltyjä oli seurattu jo pitkään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme