Mainos
Mainos

Kaksi toimittajaa murhattiin Venäjällä

Venäjällä on murhattu kaksi dagestanilaista toimittajaa. Toinen toimittajista tapettiin Moskovassa ja toinen Dagestanissa.

Venäjän television toimittaja Illjas Shurpajev, 32, (kuvassa) löydettiin murhattuna asunnostaan Moskovasta. Shurpajev työskenteli valtion omistaman televisiokanavan palveluksessa.

Shurpajev oli kuristettu vyöllä, ja häntä oli myös puukotettu. Tekoa yritettiin peitellä sytyttämällä asunto tuleen.

Shurpajevin asunto

Venäläisten tiedotusvälineiden mukaan Shurpajev todennäköisesti tunsi tappajansa, koska hän oli aiemmin soittanut asuintalonsa ovenvartijalle ja kehottanut päästämään sisään kaksi nuorta miestä.

Shurpajev oli kotoisin Dagestanista. Hän jatkoi Pohjois-Kaukasuksen yhteenotoista raportoimista vaikka muuttikin Moskovaan.

Dagestanin valtiollisen televisiokanavan johtaja Gadzhi Abashilov, 58, puolestaan ammuttiin autoonsa tavaratalon parkkipaikalle Dagestanin pääkaupungissa Mahatshkalassa.

Abashilov oli tunnettu Dagestanissa. Hänellä oli oma televisio-ohjelma ennen kuin hänet nimitettiin johtajaksi vuosi sitten.

Toistakymmentä toimittajaa on tapettu Venäjällä sitten vuoden 2000. Monia on myös hakattu ja uhkailtu varsinkin korruptiota käsittelevien juttujen yhteydessä.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme