Mainos
Mainos

Kaksi tunnustanut osallisuuden Bhutton murhaan

Pakistanin viranomaiset kertovat tehneensä tärkeän läpimurron oppositiojohtaja Benazir Bhutton murhan tutkimuksissa.Poliisilla on hallussaan kaksi epäiltyä, jotka ovat myöntäneet antaneensa käsiaseen sekä räjähdevyön Bhutton tappajalle.

Miehet ovat myös kertoneet majoittaneensa tappajan verityötä edeltäneenä yönä sekä olleensa paikalla murhan aikaan.

Epäillyt pidätettiin poliisioperaation yhteydessä Rawalpindissa lähellä maan pääkaupunkia Islamabadia viikko sitten. Bhutto murhattiin Rawalpindissa joulukuussa, kun hän oli pitämässä vaalitilaisuutta.

Poliisin mukaan pidätetyillä on yhteyksiä islamistiryhmiin. Toinen heistä on kertonut halunneensa kostaa ystävänsä puolesta. Ystävä sai surmansa armeijan hyökkäyksessä Islamabadin Punaiseen moskeijaan viime kesänä. Moskeijaan oli linnoittautunut satoja fundamentalisteja.

Poliisi selvittää edelleen miesten mahdollisia yhteyksiä al-Qaida-verkostoon yhdistettyyn Baitullah Mehsudiin. Pakistanin viranomaiset ja Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA ovat syyttäneet Mehsudia Bhutton murhan organisoimisesta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme