Mainos
Mainos

Kaksi uiguuria pääsi Guantanamosta Sveitsiin

Yhdysvallat on siirtänyt kaksi uiguuria Guantanamon leiriltä Sveitsiin. Luovutus on suututtanut Kiinan, joka vaati Kiinan uiguurien toimittamista kotimaahansa.

Yhdysvallat kieltäytyi lähettämästä uiguuriveljeksiä Kiinaan, koska uiguurit syyttävät paikallisia viranomaisia vainosta.

- He ovat luvanneet noudattaa Sveitsin lakeja ja oppia asuinalueensa kieltä. He haluavat myös löytää työtä, ranskankielisen Juran kantonin poliisi kertoi tänään.

Guantanamon leirillä on yhä noin 180 vankia. Presidentti Barack Obama epäonnistui yrityksessään tyhjentää leiri vuoden alkuun mennessä, koska vain harvat maat ovat suostuneet ottamaan vankeja vastaan.

Yhdysvaltain Kuuban-tukikohdassa Guantanamossa on pidetty satoja terroriepäiltyjä. Heistä suurin osa pidätettiin syyskuun 2001 terrori-iskujen jälkeen Afganistanissa ja Pakistanissa.

(MTV3 - STT - Reuters - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme