Mainos
Mainos

Kaksi ulkomaista toimittajaa pidätetty Libyassa - vankeina tuntemattomassa paikassa

Ulkomaisia toimittajia on pidätetty viime päivinä Libyassa. Muun muassa Britannian yleisradioyhtiön BBC:n uutisryhmä oli alkuviikosta päivän pidätettynä ja he kertoivat joutuneensa pahoinpidellyiksi.

Tänään kerrottiin kahdesta muusta ulkomaisesta toimittajasta, jotka olivat olleet kadoksissa viikonvaihteesta lähtien. Brittiläisen Guardian-lehden ja brasilialaisen Estado-lehden toimittajat pidätettiin Zawijan lähellä ja heitä pidettiin tuntemattomassa paikassa, kertoi Toimittajat ilman rajoja -järjestö.

Illalla brasilialaislehti kertoi, että toimittaja oli vapautettu ja hän oli hyvässä kunnossa Tripolin-lähetystössä.

BBC:n ryhmän mukaan Libyan johtajan Muammar Gaddafin joukot hakkasivat heitä nyrkein, kepein ja asein. Pidätetyt joutuivat olemaan huputettuina ja käsiraudoissa.

Joukko pidätettiin maanantaina tarkastuspisteellä, kun he olivat matkalla Zawijan kaupunkiin. Zawijan hallinnasta on käyty kiivaita taisteluita viime päivinä Gaddafin joukkojen ja kapinallisten välillä.

Ryhmä on vapautettu ja lähtenyt pois Libyasta.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme