Mainos
Mainos

Kaksi venäläistä sotilasta kuoli Groznyissa

Kaksi venäläistä sotilaista ammuttiin kuoliaaksi Tshetshenian pääkaupungin Groznyin torilla, ilmoittivat Venäjän viranomaiset uutistoimisto Interfaxin mukaan. Silminnäkijät kertoivat, että joukko nuoria oli ampunut sotilaita myöhään eilisiltana ja paennut sen jälkeen vieden mukanaan uhreilla olleet automaattiaseet.

Venäläiset lopettivat tänään 14 000 asukkaan Gehin kylän piirittämisen ja sallivat asukkaiden palata sijoilleen. Kylä kärsi huomattavia vaurioita venäläisten ja tshetsheenien neljä päivää kestäneissä taisteluissa. Paikallisten viranomaisten mukaan Gehissä käydyissä taisteluissa kuoli 14 siviiliä ja 72 haavoittui.

Paikalla ollut uutistoimisto Reuterin kuvaaja kertoi nähneensä Gehissä neljä pahoin palanutta venäläistä panssariajoneuvoa ja arvioi noin kolmanneksen kylän taloista tuhoutuneen.

Taistelut Tshetsheniassa alkoivat jälleen viime viikolla huolimatta osapuolten allekirjoittamasta keskinäisestä rauhansopimuksesta. Tshetsheenien edustajan Movladi Udugovin mukaan Venäjän viime viikolla aloittamissa ilma- ja tykistöhyökkäyksissä kuoli yli 400 siviiliä ja joitakin kymmeniä tshetsheenisotilaita.

Venäläismieliset tshetsheeniviranomaiset kertoivat tänään, että venäläiset ovat piirittäneet lähes kokonaan neljä kylää Kaakkois-Tshetsheniassa. Interfaxin välittämän tiedon mukaan Mehketin, Tsentaroin, Benoin ja Vedenon kylät on piiritetty ja sotilaat takavarikoivat aseita paikallisilta asukkailta.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme