Mainos
Mainos

Kaksoislaskutusongelma ärsyttää Venäjän tullia

Venäjän tullin johtaja Mihail Vanin moitti Euroopan unionia haluttomuudesta puuttua ns. kaksoislaskuongelmaan.

Tulli

Euroopan unionissa on valmisteltu tietojenvaihtosäännöstä, jonka avulla Venäjä pystyisi puuttumaan tullimaksujen kiertoon. Osa EU-maista on kuitenkin asettunut vastustamaan määräystä.
-Tämä ei ole vain Venäjän ongelma, vaan kaikilla EU-mailla tulee olemaan sama ongelma, Vanin huomautti tänään Vantaalla Suomen tullin johdon kanssa käymiensä neuvottelujen jälkeen.

Vaninin karkean arvion mukaan liki kolmanneksessa EU:sta tulevista tavaralähetyksistä kierretään tullimaksuja, kun Venäjän tullille esitetään tositteet todellista pienemmästä kauppahinnasta. Venäjä vaati aiemmin Suomelta tietoja tapauksista, joissa se epäili kaksoislaskuja. Suomi torjui vaatimukset vedoten yhtenäisen EU-käytännön puuttumiseen.

Kaksoislaskujen ohella tullipäälliköt neuvottelivat loppuviikosta Saariselällä muun muassa ns. vihreän linjan toiminnan tehostamisesta ja puukaupan ongelmista. Venäjä on saanut rahapulmien takia kangerrelleet tulliasemien rakennushankkeet käyntiin. Nuijamaata vastapäätä sijaitsevan raja-aseman tullirakennus valmistuu kesällä, ja Imatran ja Sallan kohdalle nousevien asemien rakentaminen on alkanut tai alkamassa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme