Mainos
Mainos

Kaksoismurhan tuomio Yhdysvalloissa: Elinkautinen plus 235 vuotta

Eläkeläispariskunnan murhannut vankikarkuri sai Yhdysvalloissa kovan tuomion. 49-vuotias John McCluskey tuomittiin elinkautiseen ja lisäksi 235 vuoden vankeusrangaistukseen.

Hänen mukanaan olleista apureista toinen sai viisi elinkautista ja toinen 40 vuotta vankeutta.

Tuomiot langetettiin New Mexicon paikallisessa oikeusistuimessa. Syyttäjä haki McCluskeylle kuolemantuomiota, mutta valamiehistö ei päässyt siitä yksimielisyyteen.

Tiettävästi pisin Yhdysvalloissa annettu vankeusrangaistus on 30000 vuotta. Charles Scott Robinson tuomittiin vuonna 1994 Oklahomassa kuuden lapsen raiskauksesta. Hän sai 5000 vuotta jokaisesta. Vankilassa tämä muutettiin kuudeksi elinkautiseksi.

Lähde: Los Angeles Times

Kolmikko murhasi oklahomalaisen eläkeläispariskunnan elokuussa 2010.

Tapahtumat alkoivat heinäkuun lopussa, kun väkivaltarikoksista tuomittu McCluskey ja vankitoveri Tracy Province karkasivat arizonalaisesta vankilasta McCluskeyn tyttöystävän Casslyn Welchin avustuksella.

Kolmikko kidnappasi ensin rekan, vaihtoivat sen henkilöautoon ja lopuksi halusivat asuntoauton, jotta voisivat nukkua matkalla.

Epäonninen pariskunta

Kolmikko törmäsi levähdyspaikalla vuosittaiselle Coloradon retkelleen asuntovaununsa kanssa matkaaviin Gary ja Linda Haasiin. Rikolliset pakottivat pariskunnan vaunuun ja jatkoivat pakomatkaa. Pian McCluskey ampui pariskunnan.

Kolmikko poltti asuntovaunun, jossa ruumiit edelleen olivat. 46-vuotias Province jäi kiinni Wyomingissä kaksi päivää myöhemmin. McCluskey ja 47-vuotias Welch otettiin kiinni leirintäalueelta kaksi viikkoa myöhemmin metsänvartijan tunnistettua heidät.

Oikeudessa sekä Province että Haas todistivat McCluskeytä vastaan. New Mexicon lainsäädännön mukaan elinkautinen on vähintään 30 vuotta ja ne on suoritettava peräkkäin.

Tuomiot langetettiin kesäkuussa. Haasien ainoa tytär ei elänyt tuomioon saakka. Mustasukkainen aviomies murhasi hänet vuonna 2013.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme