Mainos
Mainos

Kalastajille julmat ohjeet: Älkää pelastako hukkuvia pakolaisia

Indonesiassa viranomaiset ovat kieltäneet kalastajia pelastamasta merellä laittomia maahanpyrkijöitä, vaikka nämä olisivat hukkumassa. Asiasta uutisoi BBC.

Viime viikolla paikalliset pelastivat mereltä ainakin 700 maahanpyrkijää Acehin lähistöllä. Suuri osa laittomista maahanpyrkijöistä on köyhyyttä ja vainoja pakenevia muslimivähemmistön edustajia Myanmarista tai työtä etsiviä bangladeshilaisia.

Armeijan edustajien mukaan pakolaisten saapuminen Indonesiaan on nyt laitonta. Muutkin maat alueella ovat sulkeneet rajansa pakolaisilta.

Malesia on miehittänyt kaakkoisrajansa merellä estääkseen pakolaisten virran maahan. Thaimaa on käännyttänyt pakolaisveneitä rajaltaan. Nyt Indonesiassa kalastajia on kielletty pelastamasta merellä hädässä olevia.

Avustusjärjestöjen mukaan suurin osa maahan pyrkijöistä on välittömän avun tarpeessa seilattuaan merellä viikkoja ilman ruokaa tai juomaa. YK on varoittanut, että pakolaiset kuolevat merelle, elleivät maat suostu ottamaan näitä vastaan.

Yksikään kalastaja ei uskalla kommentoida kieltoa julkisesti pelätessään viranomaisten rangaistusta. BBC:lle nimettömänä puhunut kalastaja kertoo kuitenkin, että aikoo pelastaa jatkossakin merellä pulassa olevia.

– He ovat ihmisiä, meidän täytyy pelastaa heidät.

Armeijan edustajan mukaan kalastajat saavat toimittaa pakolaislaivoille ruokaa, vettä ja polttoainetta tai auttaa alusten korjauksessa. Pakolaisten toimittaminen rannalle katsotaan Indonesiassa kuitenkin laittomaksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme