Mainos
Mainos

Kalifornia satsaa aurinkoenergiaan

Kaliforniaan kohoava uusi aurinkovoimalaitos on 7 kertaa suurempi kuin Saksassa sijaitseva, maailman tämän hetken suurin laitos.

Kalifornian osavaltio näyttää jälleen olevansa edelläkävijä Yhdysvaltain ympäristöpolitiikassa. Sinne nousee jättimäinen aurinkoenergialaitos, joka ainakin valmistajan mukaan on maailman suurin.

Aurinkopaneelit sijoitetaan lähelle Fresnon kaupunkia, ja laitos vie tilaa 2,5 neliökilometrin verran. -Uskomme, että tämän mittakaavan aurinkoenergialaitoksella on teollisuudenalaa muuttava vaikutus, vakuuttaa Cleantech America -yhtiön pääjohtaja Bill Barnes. Hän ei kuitenkaan paljasta rakennushankkeen hintaa.

Cleantechin mukaan 80 megawattia tuottavan laitoksen pitäisi valmistua vuonna 2011. Se on 17 kertaa suurempi kuin mikään amerikkalainen aurinkoenergiavoimala ja 7 kertaa suurempi kuin Saksassa sijaitseva, maailman tämän hetken suurin laitos. Fresnon laitoksesta riittää laskelmien mukaan energiaa 21 000 taloudelle.

Yhtiö on rakentamassa Kaliforniaan myös kahta pienempää aurinkoenergialaitosta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme