Mainos
Mainos

Kalifornian ampujaa epäillään radikalisoitumisesta

Toisen Kalifornian ampumisesta epäillyn arvellaan radikalisoituneen. Teon taustalla ovat ilmeisesti kuitenkin muut tekijät.

Viranomaiset yrittävät parhaillaan selvittää Etelä-Kalifornian San Bernardinon ampujien motiivia. 

Epäillyt olivat poliisin mukaan nuoripari. Pariskunnalla oli myös lapsi, joka yhden lähteen mukaan jätettiin ennen tekoa miehen äidille hoitoon. Molemmat kuolivat laukaustenvaihdossa poliisin kanssa. Poliisin mukaan epäillyt ampuivat 76 laukausta poliisia kohti ennen kuolemaansa.

Ainakin mies on Yhdysvaltain kansalainen. Lainvalvontaviranomaisten mukaan Syed Rizwan Farook oli ilmeisesti radikalisoitunut. Uutiskanava CNN:n mukaan Farook olisi ollut yhteydessä puhelimitse ja sosiaalisen median kautta useisiin FBI:n kuulustelemiin terrorismista epäiltyihin. Hänen varsinainen motiivinsa ampumiseen oli ilmeisesti jokin muu.

"Isku oli vamisteltu hyvin"

Tapahtumat saivat alkunsa eilen aamupäivällä paikallista aikaa, kun raskaasti aseistautuneet hyökkääjät avasivat tulen kokoussalissa. Hyökkääjät iskivät vammaispalveluja tarjoavassa keskuksessa, jossa oli käynnissä piirikunnan terveydenhuoltoviraston työntekijöiden tilaisuus.

Poliisin mukaan tekijät olivat hyvin valmistautuneita ja isku oli suunniteltu.  

Joukkoampumisessa kuoli ainakin 14 ja haavoittui 17 ihmistä.

Obama määräsi suruliputuksen 

Teosta epäilty mies oli Los Angeles Timesin mukaan osallistunut ampumista edeltäneeseen juhlaan työtovereidensa kanssa. Juhlissa mies oli kadonnut hetkeksi ennen ampumista. 

Työtovereiden mukaan hän oli hiljainen mutta pidetty työtoveri.

Yhdysvaltalaismedian mukaan mies olisi vieraillut hiljattain Saudi-Arabiassa ja palannut sieltä uuden vaimonsa kanssa, johon hän oli tutustunut netissä. 

Yhdysvaltain aselaeista on keskusteltu kiivaasti joukkoampumisten takia. 

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama penäsi tämänpäiväisessä puheessaan aselakien uudelleenarvioimista. Hän myös määräsi suruliputuksen valtion rakennuksiin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme