Mainos
Mainos

Kalifornian joukkoampuja videolla: Olen yhä neitsyt – ja rankaisen siitä kaikkia

Viranomaiset epäilevät, että Kaliforniassa kuusi ihmistä ampuneen miehen motiivi liittyi torjutuksi tulemiseen naisten kanssa.

Telegraph-lehden mukaan ampuja on 22-vuotias Elliot Rodger, mutta poliisi ei ole vahvistanut epäillyn henkilöllisyyttä. Rodgerin isä on tiettävästi Nälkäpeli-hittielokuvien apulaisohjaaja Peter Rodger.

Tutkijoiden mukaan epäilty aloitti ampumisen mustasta BMW-merkkisestä autostaan käsin Isla Vistan yliopistokaupungissa Etelä-Kaliforniassa eilisiltana. Ajaessaan hitaasti jalankulkijoiden ohitse hän tähtäsi heitä samalla aseellaan.

Rodger ampui kuusi ihmistä ja haavoitti ainakin seitsemää ennen kuin lähti kaahaamaan poliisia karkuun.

Takaa-ajo päättyi lopulta, kun Rodger törmäsi pysäköityyn autoon. Mies löytyi autosta kuolleena. Hän oli saanut surmansa luodista, mutta ei ollut selvää, ampuiko hän itsensä vai osuiko häneen poliisin luoti.

Sosiaalisessa mediassa levisi nopeasti huhut videosta, jonka Rodgerin epäillään ladanneen YouTube-sivustolle muutama tunti ennen joukkoampumista. Myös paikallinen sheriffi on vahvistanut, että ”videota pidetään todisteena ja sen uskotaan liittyvän rikokseen”.

Videolla autossa istuva nuori mies kertoo, kuinka hän aikoo murhata useita ihmisiä, koska ei ole onnistunut löytämään tyttöystävää. Hän puhuu teosta ”kostona ihmisyyttä vastaan”.

- Olen 22-vuotias ja olen edelleen neitsyt. En ole koskaan edes suudellut tyttöä, Rodger puhuu videolla.

- Te tytöt ette ole koskaan pitäneet minua viehättävänä. En tiedä miksi. Mutta tulen rankaisemaan teitä kaikki siitä.

Rodger vuodattaa myös kokemastaan yksinäisyydestä, torjutuksi tulemisesta ja toteutumattomista toiveista. Hän syyttää, että naiset valitsivat mieluummin ”ärsyttäviä raakalaisia” kuin hänet, ”äärimmäisen herrasmiehen”.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme