Mainos
Mainos

Kalifornian maastopalojen uhriluku nousi jälleen – ainakin 21 kuollut

Yhdysvaltain Kalifornian maastopaloissa on kuollut jo ainakin 23 ihmistä, kertovat pelastusviranomaiset. Uhriluvun odotetaan edelleen kasvavan.

Lisäksi tuhannet ihmiset ovat jääneet palojen vuoksi kodittomiksi. Yli 3  500 rakennusta on palanut.

Kuolleista 13 on löydetty Sonoman piirikunnasta ja kuusi Mendocinon piirikunnasta. Napan piirikunnassa on kuollut kaksi kuten myös Yubassa.

Pahiten tulipaloissa ovat tuhoutuneet Sonoman ja Napan piirikunnat. Alueilla on palanut esimerkiksi useita viinitiloja. Piirikunnat ovat tunnettuja viinintuotannostaan.

Yhteensä Kaliforniassa riehuu yli 20 maastopaloa, joita sammuttamassa on tuhansia palomiehiä.

–  Tilanne on vakava, kriittinen ja katastrofaalinen, Kalifornian pelastusjohtaja Ken Pimlott kuvaili toimittajille.

Pimlott arvioi, että palot ja pelastustyöt jatkuvat usean päivän ajan. Pelastustöitä vaikeuttaa tuulinen sää ja kuivuus. Kalifornia on viime vuosina kärsinyt kuivuudesta, joten palot leviävät helposti maastossa.

Osavaltiossa riehuu maastopaloja joka vuosi, mutta ne ovat harvoin yhtä tuhoisia. Vuonna 1933 ainakin 21 ihmistä sai surmansa paloissa Los Angelesin piirikunnassa ja vuonna 1991 yhteensä 25 ihmistä kuoli Oakland Hillsin tulipaloissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme