Mainos
Mainos

Kaliforniassa kuivuutta vastaan taistellaan jo muovipalloilla

Yhdysvalloissa Los Angelesin kaupungissa taistellaan kuivuutta vastaan monin eri keinoin. Kalifornian osavaltiota piinaa jo useiden vuosien kuivuus ja tänä kesänä veden saantia on rajoitettu muun muassa kotitalouksilta ja yrityksiltä.

Nyt Los Angelesin kaupungin viranomaiset yrittävät estää paikallisten tekoaltaiden vesien haihtumista muovisilla palloilla. Viimeiset 20 000 pallon erä laskettiin veteen kuluneella viikolla. 

– Järvessä on 96 miljoonaa niin sanottua varjopalloa, kertoo kaupungin vesi- ja voimalaitoksen operaatiopäällikkö Richard Harasick.

Mustat varjopallot estävät sekä vettä haihtumasta että parantavat myös veden laatua. Aurinko ei pääse lämmittämään tekoaltaan vettä, jolloin mikrobit eivät pääse kasvamaan vedessä niin tehokkaasti.

Varjopallot maksavat 36 senttiä kappaleelta, joten hinnaksi 96 miljoonalle pallolle on tullut noin 35 miljoona dollaria. Tämä on noin 31 miljoonaa euroa.

Harasickin arvion mukaan varjopallot estävät vuositasolla yli miljardin litran vesimäärän haihtumisen ilmaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme