Mainos
Mainos

Kalliit hinnat ja työn puute huolettavat suomalaisten ulkomaalaisia puolisoita

Korkea hintataso, huonot työmahdollisuudet, riittämätön kielenopetus. Tässä Suomeen puolison vuoksi muuttavien suurimmat tyytymättömyyden aiheet. 

Siirtolaisinstituutin tutkimuksen mukaan neljä viidestä maahanmuuttajasta on kuitenkin tyytyväisiä elämäänsä Suomessa. Tyytyväisimpiä olivat venäläiset ja virolaiset. 

Tyytyväisimpiä ollaan Suomen turvallisuuteen ja sosiaaliturvaan.

Tutkija Heli Sjöblom-Immala selvitti nettikyselyssä monikulttuuristen perheiden viihtymistä Suomessa.

Kyselyyn vastasi parisataa suomalaista ja yhtä monta ulkomaalaista puolisoa. Heistä venäläiset, virolaiset ja thaimaalaiset olivat enimmäkseen naisia, britit ja turkkilaiset miehiä.

Ulkomaalaiset eivät ole mielestään saaneet työllistymiseensä tarpeeksi apua viranomaisilta, vaan ovat pitkälti jääneet oman aktiivisuutensa ja puolisonsa avun varaan. Työssäkäyvän taas on hankala osallistua päivällä pidetyille kielikursseille. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot