Mainos
Mainos

Kalorimerkinnät tulossa pakollisiksi elintarvikkeisiin

EU-komissio ajaa elintarvikkeisiin tarkkoja tietoja niiden ravintosisällöstä ja kalorimäärästä. Pakolliseksi tulisi tieto ainakin tuotteen suola-, sokeri-, rasva- sekä kalorimäärästä.

Tietojen perusteella kuluttajien olisi helpompi tehdä terveyden kannalta hyviä ostopäätöksiä.

Nykyisellään elintarvikkeiden sokeri- ja rasvamäärät jäävät enimmäkseen salaisuudeksi, sillä EU:n alueella merkinnät useimmiten joko puuttuvat tai ne on painettu todella pienellä.

- Ravintoaineiden merkintöjä koskevat määräykset ovat EU:ssa hyvin vanhoja ja täysin vapaaehtoisia. Haluamme, että ravintoarvot on pakko merkitä pakkauksiin kuluttajia varten, kertoo Robert Madelin EU:n komission terveysosastolta.

EU-maista pisimmällä ollaan tällä hetkellä Britanniassa, jossa peräti kolme neljästä elintarvikepakkauksesta sisältää selvät merkinnät.

- Meillä Britanniassa media kertoo paljon terveellisestä ruuasta ja ylipainon yleistymisestä. Kauppiaina meidän pitää auttaa kuluttajia ymmärtämään, mitä terveellinen ruoka on, sanoo ravintofysiologi Claire Hughes Marks & Spencer-yhtiöstä.

Tutkimusten mukaan pakkausmerkinnöillä on myös ollut vaikutusta, sillä britit ostavat nykyisin terveellisiä tuotteita selvästi enemmän kuin ennen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme