Mainos
Mainos

Kambodzhan kuningas ei puutu maan tapahtumiin

Kambodzhan kuningas Norodom Sihanouk ilmoitti tänään, ettei hän osallistu maan poliittisiin tapahtumiin. -Kansamme kohtalo on kovin surullinen, enkä minä voi tehdä asialle mitään, ilmoitti kuningas oppositiojohtaja Sam Rainsylle lähettämässään viestissä.

Kambodzhan kuninkaalla on monarkin asema, muttei poliittista valtaa.
-Meillä on kolme ensimmäistä pääministeriä - yksi maanpaossa, yksi nukkeministeri ja yksi Kambodzhan varsinainen hallitsija, sanoi Sihanouk.

Punaiset khmerit -sissijärjestö ilmoitti tänään, että se kannattaa Kaakkois-Aasian järjestön Aseanin tarjoamaa välitysapua Kambodzhan sisäisen kriisin ratkaisemiseksi. Apuaan tarjonnut Asean on lykännyt Kambodzhan pääsyä järjestön jäseneksi maan poliittisesti epävarman tilanteen takia.

Punaisten khmerien mukaan Hun Senin vallankaappaus on lisännyt alueen epävarmuutta ja levottomuutta. Järjestö ilmoitti pitävänsä prinssi Ranariddhia yhä maan ensimmäisenä pääministerinä.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme