Mainos
Mainos

Kamppailu YK:n turvaneuvoston paikasta jatkuu

Jäsenyydestä on alkuviikosta järjestetty 22 äänestyskierrosta, joista Guatemala on voittanut 21. Guatemala ei kuitenkaan ole saanut taakseen kahden kolmasosan enemmistöä YK:n yleiskokouksessa.

Kamppailu YK:n turvallisuusneuvoston eteläamerikkalaisen jäsenen paikasta jatkuu edelleen.

Sen paremmin Venezuela kuin Guatemalakaan eivät eilen saaneet tarpeeksi ääniä kaksivuotisen paikan varmistamiseksi. Uuden jäsenen pitää saada taakseen kahden kolmasosan enemmistö.

Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen maat ovat nyt sopineet, että seuraavat äänestykset lykätään huomiselle, kertoo Brasilian YK-lähettiläs. Tällä välin maat arvioivat tilannetta epävirallisissa tapaamisissa.

Yhdysvallat vastustaa voimakkaasti paikan menoa Venezuelalle, jonka presidentti Hugo Chavez on Yhdysvaltain kiivas arvostelija.

Chavez kuvasi varhain aamulla jumiutunutta äänestystilannetta Yhdysvaltain ja Venezuelan väliseksi voimanmittelöksi, jossa Venezuelalla ei ole mitään aikeita antaa periksi.

YK:n yleiskokouksessa on 192 jäsentä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme