Mainos
Mainos

Kanada harkitsee tuntuvia rangaistustulleja USA:lle

Kandan mukaan rangaistustullit astuvat voimaan, ellei USA muuta nopeasti polkumyyntilainsäädäntöään. Myös EU vahvisti tänään, että se on valmis ottamaan omat rangaistustullinsa käyttöön ensi vuoden alussa.

Kanada suunnittelee 100 prosentin rangaistustullien asettamista tuonnille Yhdysvalloista. Rangaistustullit astuvat voimaan, ellei USA muuta nopeasti polkumyyntilainsäädäntöään WTO:n päätösten mukaiseksi. Kanadan tuonnin arvo Yhdysvalloista on 5 miljardia Kanadan dollaria eli noin 3,2 miljardin euroa.

WTO on useaan otteeseen tuominnut Yhdysvalloissa sovelletun niin sanotun Byrdin lisäyksen kauppajärjestön sääntöjen vastaiseksi. Lisäyksen perusteella Yhdysvallat maksaa polkumyyntikiistoista ulkomaisilta yrityksiltä perityt korvaukset suoraan valitukset tehneille yhdysvaltalaisille yrityksille.

Kauppaministeri Jim Petersonin mukaan Kanada ei ole halunnut käyttää rangaistustulleja, mutta niihin on turvauduttava, "koska Yhdysvallat ei ole noudattanut kansainvälisiä sitoumuksiaan ja kumonnut Byrdin lisäystä".

Euroopan unionin uusi kauppakomissaari Peter Mandelson vahvisti tänään Genevessä, että EU on valmis ottamaan käyttöön omat rangaistustullinsa ensi vuoden alussa. Ne kohdistuvat aluksi noin 50 miljoonan dollarin tuontiin Yhdysvalloista.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme