Mainos
Mainos

Kanada mukaan ilmastosopimukseen

Kanada on liittynyt Kioton ilmastosopimuksen hyväksyneiden maiden joukkoon.

Kanada liittyi eilen Kioton ilmastosopimuksen hyväksyneiden maiden joukkoon, kun maan pääministeri Jean Chretien allekirjoitti Kioton sopimuksen ratifiointipaperit.

Kanada on järjestyksessä 98. maa, joka ratifioi kasvihuonekaasupäästöjä vähentävän sopimuksen. Kioton sopimus astuu voimaan, kun puolet YK:n jäsenvaltioista on ratifioinut sen. Lisäksi mukana täytyy olla niin merkittäviä valtioita, että niiden saastepäästöt edustavat yhteensä vähintään 50 prosenttia maailman kokonaispäästöistä.

Kanada on ollut pitkään kahden vaiheilla, sillä sen naapurimaa Yhdysvallat on kieltäytynyt ratifioimasta ilmastosopimusta. Yhdysvaltain puuttuminen merkitsee myös, että lähes kaikkien muiden maailman maiden täytyy tulla mukaan sopimukseen, jotta sopimus astuisi voimaan. Myöskään Venäjä ei ole ratifioinut sopimusta.

Asiantuntijat arvioivatkin, että sopimus astuisi voimaan, jos Venäjä tulee mukaan sopimukseen.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot