Mainos
Mainos

Kanada tarjoutuu kitkemään Ebolan – iso rokote-erä tarjolla Länsi-Afrikkaan

Kanadan hallitus neuvottelee Yhdysvaltain ja maailman terveysjärjestön WHO:n kanssa ison Ebola-rokote-erän valmistamisesta.

Kanadalla on lähes 1500 annosta kokeellista Ebola-rokotetta, jota voisi käyttää Länsi-Afrikassa. Ison määrän valmistus veisi 4-6 kuukautta.

Maailman terveysjärjestö WHO on hyväksynyt kokeellisen Ebola-lääkkeen käytön. YK:n alainen WHO ilmoitti asiasta sen jälkeen, kun yhdysvaltalaisyritys kertoi lähettäneensä kokeellista lääkettä Länsi-Afrikkaan. 

Länsi-Afrikassa riehuvaan Ebola-virukseen on kuollut jo yli tuhat ihmistä. Synkin tilanne on Guineassa, Liberiassa ja Sierra Leonessa.

Nigeriassa on kuollut kolmas ihminen Ebola-virukseen.   

Kuollut on Länsi-Afrikan talousyhteisön Ecowasin 36-vuotias virkamies. Hänen kerrotaan vieneen sairaalaan Liberiasta Ecowasin kokoukseen tulleen henkilön, joka myöhemmin kuoli Ebolaan.  

Nyt kuollut virkamies oli ollut karanteenissa sen jälkeen, kun Liberian delegaation jäsenellä oli todettu Ebola-virus.  

WHO on julistanut historian pahimman Ebola-epidemian kansainväliseksi hätätilaksi. Vastaava julistus on tehty vain kahdesti aiemmin, ja se velvoittaa kaikki maat osallistumaan taudin hoitoon.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot