Mainos
Mainos

Kanada vaatii toimia Yhdysvalloista rajan yli tulevien vuoksi

Kasvava Yhdysvalloista Kanadaan pyrkivien ihmisten joukko on saanut Kanadan vaatimaan toimia rajanaapuriltaan. Kanadan turvallisuudesta vastaavan ministerin Ralph Goodalen mukaan toimiva yhteistyö asiassa Yhdysvaltojen kanssa on nyt välttämätöntä. 

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin tiukka maahanmuuttolinja on vaikuttanut siihen, että vuoden alusta lähtien rajanylitykset Yhdysvalloista Kanadaan ovat lisääntyneet. 

Goodale sanoi lauantaina paikallista aikaa, että Yhdysvaltojen kanssa tarvitaan saumatonta järjestelyä, jotta voidaan täysin ymmärtää, mistä rajan yli tuleva muuttoliike on lähtöisin ja mikä siihen vaikuttaa. Ministeri ei kuitenkaan sanonut, mitä yhteistyö käytännössä olisi ja milloin se alkaisi. 

Osa näyttää pyrkineen alusta asti Kanadaan 

Viime aikoina Kanadaan Yhdysvalloista tulevat pakolaiset ovat olleet kotoisin lähinnä Itä-Afrikasta ja sodan repimiltä alueilta, kuten Syyriasta. 

Kanadan viranomaiset eivät ole vetäneet suoraa syy-yhteyttä Trumpin politiikan ja tulijoiden määrän lisääntymisen välillä. Liittovaltion poliisin ja maahanmuuttoviranomaisten mukaan osa ihmisistä vaikuttaa alun perinkin pyrkineen Kanadaan ja lentäneen Yhdysvaltoihin turistiviisumilla. 

Toiset ovat päättäneet siirtyä Kanadaan vasta sen jälkeen, kun heiltä on evätty turvapaikka tai koska he pelkäävät maasta poistamista. 

Tulijoiden määrä Kanadaan on kuitenkin hyvin pieni verrattuna Välimeren yli tulevaan siirtolaisuuteen ja pakolaisuuteen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot