Mainos
Mainos

Kanada vetää lähettiläänsä pois Iranista

Kanada on tänään ilmoittanut vetävänsä suurlähettiläänsä pois Iranin pääkaupungista Teheranista. Syynä on se, että pari viikkoa sitten Iranissa kuollut pidätettynä ollut kanadalaisjournalisti haudattiin Iranissa vastoin Kanadan tahtoa.

54-vuotias iranilaissyntyinen Zahra Kazemi kuoli noin kaksi viikkoa sen jälkeen kun hänet oli pidätetty. Pidätyksen syy oli se, että Kazemi oli ottanut valokuvia teheranilaisesta vankilasta.

Iranin hallituksen teettämän tutkimuksen mukaan Kazemi kuoli aivoverenvuotoon, jonka aiheutti päähän kohdistunut voimakas isku. Iran ei ole kertonut vahingoittiko joku Kazemia tahallaan vai oliko hänen kuolemansa tapaturma.

-Hän (suurlähettiläs) tulee olemaan takaisin täällä viikon loppuun mennessä. Me selvitämme hänen ja muiden viranomaisten kanssa sen, millaisia askeleita otamme painostaaksemme Iranin hallitusta, Kanadan ulkoministeri Bill Graham sanoi CBC-televisiokanavalle.

Suurlähettilään paluulle Teheraniin ei ulkoministeriön edustajan mukaan ole asetettu mitään aikarajaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme