Mainos
Mainos

Kanada: Zaire-joukkoja ei tarvita

Zaireen ei tarvitse lähettää monikansallisia joukkoja, arvioi Kanadan puolustusministeri Doug Young eilen Ottawassa. Young sanoi, että 400 000 pakolaisen paluu Itä-Zairesta kotimaahansa Ruandaan on tehnyt käytännössä tarpeettomaksi monikansallisen sotilasjoukon lähettämisen Zaireen. Puolustusministeri Young sanoi myös, että tilanteen muututtua ei tarvittane myöskään aiemmin kaavailtua avustusten pudottamista lentokoneista pakolaisille.

Young ja Kanadan ulkoministeri lloyd Axworthy totesivat myös, että kansainväliset avustusjärjestöt olivat pystyneet viemään avustuslähetyksiä Itä-Zaireen alueille, joille ne eivät aiemmin olleet päässeet.

Uudessa tilanteessa on Youngin mukaan kuitenkin entistä tärkeämpää saada apua Ruandaan, semminkin kun Tansania ja Ruanda ovat sopineet puolen miljoonan pakolaisen palaamisesta Tansaniasta Ruandaan. Kanadan on ollut määrä johtaa parinkymmenen maan joukkoja, jotka aiottiin lähettää Itä-Zaireen.

Zairen hallitus samoin kuin laajan osan Itä-Zairea vallanneen tutsikapinalliset suhtautuivat torjuvasti kansainvälisten joukkojen lähettämiseen.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme