Mainos
Mainos

"Kun taivaalta sataa tuhkaa, on aika lähteä" – Kanadan Albertassa hätätila maastopalojen takia

Kanadassa Albertan provinssiin on julistettu hätätila valtavien maastopalojen takia, uutisoi BBC.

Viranomaiset pelkäävät, että tuli saattaa tuhota vuorokauden kuluessa koko Fort McMurrayn kaupungin. Kaikki kaupungin liki 100 000 asukasta ovat paenneet palon tieltä.

– Ei omaisuuttaa halua hylätä. Mutta kun katsoin taivaalle, ja sieltä satoi tuhkaa ja silmiä kirveltää – silloin on aika pakata ja lähteä, sanoi Fort McMurrayn ulosmenotiellä autossaan jonottanut Mike Makki.

Viidettä päivää raivoava palo on tuhonnut jo ainakin 1600 rakennusta alueella. Alueella on useita öljy-yhtiöitä, jotka ovat joutuneet keskeyttämään toimintojaan ja sulkemaan öljyputkia palon takia.  

Palo on levinnyt jo yli 10 000 hehtaarin alueelle. Ponnistelut sen sammuttamiseksi eivät ole tuottaneet mainittavampaa tulosta. Albertassa on viime päivät ollut yli 30 astetta lämmintä ja rutikuivaa. Lisäksi kovat tuulet ovat levittäneet paloa entisestään.  

Kanadan pääministeri Justin Trudeau on luvannut lähettää alueelle armeijan lentokoneita avustamaan sammutustöissä, mikäli tämä katsotaan tarpeelliseksi.  
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme