Mainos
Mainos

Kanadan junaturma: Säiliöissä "väärää" öljyä?

Kanadassa heinäkuun alussa sattuneen junaturman syyn selvittäminen kestänee kuukausia, sanoo tutkimusten johtaja. Vielä on liian aikaista tehdä johtopäätöksiä onnettomuuden tuhoisuuden syistä.

Tutkijat yrittävät nyt selvittää, millaista öljyä turmajunassa kuljetettiin. Lisäksi tutkitaan jarruja, vaunuja ja veturia.

Tutkijat sanovat haluavansa olla varmoja siitä, että junan kuljettama öljy oli varmasti sitä, mitä sen pitikin olla ja että se oli lastattu asianmukaisesti ja oikeisiin tankkeihin. Tutkijoiden mukaan kaikki räjähdysten merkit eivät täsmää siihen, mitä junassa oli ilmoitettu olevan ja miten se oli ilmoitettu lastatun.

Quebecin Lac-Meganticissa sattuneessa junaonnettomuudessa ilman kuljettajaa liikkeelle lähtenyt öljyjuna suistui raiteilta ja aiheutti räjähdyksiä ja valtavan tulipalon. Turmassa kuoli 47 ihmistä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme