Mainos
Mainos

Kanadan junaturman pelastustyöt jatkuvat – kymmeniä kateissa

Kanadan junaturman pelastustyöt jatkuvat tänään Lac-Meganticin pikkukaupungissa. Onnettomuudessa sai surmansa ainakin yksi ihminen, mutta poliisin mukaan kuolonuhrien määrä noussee, kun pelastustyöt etenevät.

Nimettömänä pysytelleen palomiehen mukaan kateissa olisi ainakin 80 ihmistä.

Onnettomuus sattui eilen illalla Suomen aikaa, kun öljylastissa olleita junavaunuja suistui raiteilta keskellä 6000 asukkaan kaupunkia. Osa vaunuista räjähti ja syttyi tuleen. Palo tuhosi kymmeniä rakennuksia, kertoivat silminnäkijät. Kaupungin keskustassa oli paljon ihmisiä liikkeellä onnettomuuden aikaan.

Palavaa raakaöljyä valui myös sadeviemäreihin, joista lieskat löivät ulos kaduilla olevista syöksykaivoista. Poliisi evakuoi parituhatta ihmistä kodeistaan.

Junassa oli 72 vaunua ja viisi veturia. Ennen turmaa juna oli ollut rautatieyhtiön mukaan pysäköitynä henkilökunnan vaihdon vuoksi. Junassa oli yhtiön mukaan jarrut päällä. Kuljettaja ei kuitenkaan ollut junassa sen suistuessa raiteilta. Onnettomuuden syystä yritetään saada tietoa junan tapahtumatallentimesta.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme