Mainos
Mainos

Kanadan metsäpalon tuhot pelättyä pienemmät

Länsi-Kanadan viranomaisten mukaan alueella riehuvan maastopalon tuhot ovat toistaiseksi ennakoitua pienemmät.

Viranomaisten mukaan alle viidennes Fort McMurrayn kaupungin taloista on tuhoutunut, vaikka kaupunki on ollut tulen armoilla jo viikon. Pelastuslaitokset muistuttavat, että maastopalot jatkuvat alueella yhä eikä asukkaille ole annettu lupaa palata kotikaupunkiin.

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo Edmontonista, että Länsi-Kanadaan on lennätetty sammutushenkilöstöä eri puolelta maata.

– Massiivinen palo on tuhonnut 160 000 hehtaarin aluetta, mutta kaupungin rakennuksista yllättävän iso osa vaikuttaa olevan kunnossa. Sammutushenkilöstö muistuttaa, että viilenevästä säästä huolimatta metsää roihuaa yhä, Karppinen kertoo.

– Yhdysvallat, Venäjä ja Meksiko ovat tarjonneet apua, mutta Kanadan pääministeri Justin Trudeau on kieltäytynyt ulkopuolisista tarjouksista. 

Evakuoidut odottavat tietoa, milloin he voisivat palata kotikaupunkiinsa.

– Arkeen palaaminen voi kuitenkin kestää kauan. Tuli on vahingoittanut kaupungin sähköjärjestelmää eikä vesi ole enää juomakelpoista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme