Mainos
Mainos

AFP: Kanadan parlamenttiampumisen takana ääri-islamisti ja "korkean riskin epäilty"

Kanadan parlamenttiampumisesta epäilty mies oli terrorismiepäiltyjen listalla, kertoo uutistoimisto AFP. Mies oli luokiteltu "korkean riskin" epäillyksi, ja hänen passinsa oli jäädytetty.   

Mies kuoli ampumistapauksen yhteydessä. Hänet ampui parlamentin turvallisuuspäällikkö.  

Uutiskanava CNN:n mukaan mies on islaminuskoon kääntynyt kolmekymppinen kanadalainen. Kanadalainen uutiskanava CBC puolestaan kertoo, että miehellä oli takanaan useita huumeisiin liittyviä rikoksia.    

Poliisi: Ei vielä ohi  

Varmoja tietoja ei ole saatu siitä, liittykö Kanadan parlamentissa tehtyyn ampumiseen yksi vai useampi ampuja.

CBC:n mukaan poliisi sanoi tiedotustilaisuudessa, että välikohtaus ei ole vielä ohi ja että Ottawan keskustan asukkaiden pitäisi pysyä sisätiloissa. Poliisi ei kuitenkaan kertonut, epäilläänkö ampumisesta useampia henkilöitä.   

Tapahtumasarja alkoi hieman ennen kymmentä aamulla paikallista aikaa, kun huivilla naamioitunut mies ampui sotamuistomerkkiä vartioinutta sotilasta puistossa parlamenttirakennuksen vieressä. Sotilas kuoli haavoihinsa myöhemmin.  

Tämän jälkeen kiväärillä aseistautunut mies kaappasi auton ja jatkoi matkaansa parlamenttirakennukselle.

Parlamenttirakennuksessa ja sen ympäristössä ammuttiin kymmeniä laukauksia.  

Parlamenttitalon turvallisuusmääräyksiä oli juuri tiukennettu. Maanantaina muslimiksi kääntynyt mies ajoi autolla kahden sotilaan ylitse, joista toinen kuoli. Poliisi ampui miehen tämän jälkeen.  

Kanadan pääministeri Stephen Harper oli tapahtuma-aikaan parlamenttitalossa, mutta hänet saatiin vietyä turvallisesti ulos. BBC:n mukaan Harper pitää tapahtuneesta pian tiedotustilaisuuden.  

Kaikki kolme välikohtauksessa haavoittunutta ovat päässeet BBC:n mukaan pois sairaalasta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme