Mainos
Mainos

Kanadassa lääkärit kieltäytyivät palkankorotuksista – perusteluna muiden työntekijöiden pienemmät palkat

Kanadaan kuuluvassa ranskankielisessä Quebecin provinssissa sadat lääkärit kieltäytyvät palkankorotuksistaan. Lääkärien mielestä hoitohenkilökunnan ja muiden alan ammattilaisten tilanne on niin huono, että palkankorotukset eivät ole soveliaita.

Ranskalaisen Le Monde -lehden mukaan ainakin 743 lääkäriä ja lääkäriksi opiskelevaa henkilöä on allekirjoittanut vetoomuksen, jotta äskettäin käydyissä palkkaneuvotteluissa olisi pidätytty palkankorotuksista.

Pari viikkoa sitten käynnistetyssä vetoomuksessa vedotaan paitsi muiden alan työntekijöiden työolojen puolesta, myös yleisen terveydenhoidon puutteista sektoriin viime vuosina kohdistettujen "ankarien leikkausten takia".

Quebecissä tehdy tuoreen tutkimuksen mukaan lääkärien saamat korvaukset eivät saa aikaan riittävästi toivottuja hoitotuloksia, mutta aiheuttaa ongelmia potilaiden hoitoon pääsyn kannalta, Le Monde uutisoi.

Sairaanhoitajat puolestaan arvostelevat työolojaan: henkilökuntaa ja välineitä on liian vähän, mikä johtaa riittämättömän laadukkaaseen potilashoitoon.

– Aina riittää rahaa lääkäreille, mutta onko sitä heille, jotka jotka huolehtivat potilaista, kysyi helmikun lopulla Quebecin terveydenhoitoliiton FIQ:n puheenjohtaja Nancy Bédard.

Niinpä provinssin lääkärit kieltäytyivätkin palkankorotuksistaan.

– Me quebeciläiset lääkärit vaadimme, että lääkäreille saadut palkakorotukset mitätöidään, ja että terveysjärjestelmän resurssit jaetaan nykyistä paremmin terveydenhoitohenkilökunnan kesken, toteaa lääkärien vetoomus. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot