Mainos
Mainos

Kanadassa on keksitty "näkymätön kondomi"

Kanadassa on kehitetty "näkymätön kondomi" hivin ja muiden sukupuolitautien ehkäisyyn. Lavalin yliopisto esitteli kondomin prototyypin torstaina. Uusi varmuusväline toimii niin, että naisen emättimeen ruiskutetaan polymeereistä valmistettua nestettä, joka kiinteytyy ruumiinlämmössä geelikondomiksi.

Yliopiston mukaan geeli muodostaa vedenpitävän kalvon, joka vähentää jyrkästi hi-viruksen tarttuvuutta. Kalvo saattaa niin ikään estää herpes-viruksen tartuntaa. Lavalin yliopisto kertoo kehittäneensä kondomin niitä naisia varten, joiden partneri ei suostu käyttämään latex-kondomia.

-Kutsumme uutuutta näkymättömäksi siksi, että sitä voi käyttää partnerin tietämättä, tähdensi Lavalin tutkija Michel Bergeron. Uutistoimisto Reutersin uutinen ei kertonut, aiotaanko uutta kondomia suosittaa tautien ehkäisyn lisäksi myös raskauden ehkäisyyn.
Laval aikoo saada uuden kondomityyppinsä myyntiin kahden vuoden kuluessa.
(Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme