Mainos
Mainos

Kanadassa on pian mahdollista saada sukupuolineutraali passi

Kanada ottaa pian käyttöön passin, jossa ei tarvitse määritellä passinhaltijan sukupuolta mieheksi tai naiseksi. Maan hallituksen mukaan kanadalaiset, jotka eivät määrittele itseään mieheksi tai naiseksi, voivat pian saada passiinsa ja muihin henkilöpapereihin sukupuolineutraaliudesta kertovan "X"-merkinnän.

Hallituksen mukaan tarkoituksena on edistää tasa-arvoa ja saada kanadalaisille sukupuoli-identiteettiä paremmin kuvaavat henkilödokumentit.

Torstaina asiasta kertoneen Kanadan hallituksen mukaan siirtyminen uuteen merkintämahdollisuuteen alkaa elokuun lopulla.

Kesäkuussa Kanada täydensi syrjimistä koskevaa lakiaan muuttamalla myös sukupuoli-identiteetin perusteella syrjimisen laittomaksi. Aiemman lain perusteella syrjiminen oli laitonta muun muassa rodun, uskonnon, iän, sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen perusteella. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot