Mainos
Mainos

Kanadassa on pian mahdollista saada sukupuolineutraali passi

Kanada ottaa pian käyttöön passin, jossa ei tarvitse määritellä passinhaltijan sukupuolta mieheksi tai naiseksi. Maan hallituksen mukaan kanadalaiset, jotka eivät määrittele itseään mieheksi tai naiseksi, voivat pian saada passiinsa ja muihin henkilöpapereihin sukupuolineutraaliudesta kertovan "X"-merkinnän.

Hallituksen mukaan tarkoituksena on edistää tasa-arvoa ja saada kanadalaisille sukupuoli-identiteettiä paremmin kuvaavat henkilödokumentit.

Torstaina asiasta kertoneen Kanadan hallituksen mukaan siirtyminen uuteen merkintämahdollisuuteen alkaa elokuun lopulla.

Kesäkuussa Kanada täydensi syrjimistä koskevaa lakiaan muuttamalla myös sukupuoli-identiteetin perusteella syrjimisen laittomaksi. Aiemman lain perusteella syrjiminen oli laitonta muun muassa rodun, uskonnon, iän, sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen perusteella. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme