Mainos
Mainos

Kanariansaarillakin kylmempää kuin Suomessa – nyt kannattaa nauttia kunnon helteistä

Monin paikoin Suomea nautitaan jo tällä hetkellä mitä parhaista lomasäistä. Vaikka hellelukemia on muuallakin Eurooppaa, merta edemmäs ei kannata nyt lähteä.

Missään päin Eurooppaa ei ole kylmää, mutta Keski-Euroopassa on selvästi Suomea viileämpää ja jäädään alle kahdenkymmenen lämpöasteen.

Välimeren maista Espanjan Madridissa plusasteita on vajaat 20, eikä Kanarian saarillakaan ole sen lämpöisempää. Aurinkorannikolla päästään kuitenkin lähes Suomen lukemiin.

Muiden pohjoismaiden pääkaupungit jäävät niinikään parisen astetta Helsingin ennusteista. Poikeuksen tekee Kööpenhamina, jossa ennusteet lupaavat mukavaa 25 lämpöastetta.

Moskovassa on sen sijaan viitisen astetta Helsinkiä viileämpää. 

Suosittu lomakohde eli Kroatian Dubrovnik, joka tunnetaan myös "Adrianmeren helmenä", jää niin ikään pari astetta Helsingistä.

Viileät britit

Varsin kylmät oltavat on briteillä, jotka nauttivat kesäpäivästään 14 asteen koleudessa.  Pariisissa on vieläkin kylmempää, ennusteiden mukaan siellä värjötellään ainakin osa päivästä 13 asteessa. Lämpötila saattaa kuitenkin nousta 16 asteeseen.

Etelä-Ranskan Nizzassa ja Cannesissa ollaan lähes Suomen lukemissa, mutta esimerkiksi Toulousessa jäädään reippaasti alle 20 asteen.

Italian lomasäät eivät nekään vakuuta juuri nyt. Rooma ja Milano porskuttelevat reilussa parissakymmenessä asteessa, mutta eivät yllä hellelukemiin, jos niistä sattuu pitämään.

Suomi ei kuitenkaan ole ainoa Euroopan maa, jossa helle hellii. Kreikkalaiset kiilaavat Suomen ohi parilla kolmella asteella.

Muissa suomalaisille rakkaissa lomakohteissa, kuten Thaimaan rannoilla, ollaankin sitten  takuuvarmasti 30 astetta plussan puolella.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme