Mainos
Mainos

Kanerva Kiovasta: Ihmisiä piisannut äänestyspaikoilla

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen varapresidentin Ilkka Kanervan (kok.) mukaan vaalit ovat käynnistyneet Kiovassa melko hyvin. Kanerva on parhaillaan Kiovassa.

– Äänestys on mielestäni lähtenyt käyntiin varsin hyvin. Viranomaiset ovat ottaneet tehtävänsä vakavasti ja haluavat vaalien sujuvan kansainvälisten standardien mukaisesti. Minulle on välittynyt sellainen yleiskuva, että ihan kaikin puolin kohtuullisesti on mennyt, Kanerva kertoo.

– Poliittisesti hankalana asiana ovat Donetskin ja Luhanskin tapahtumat, esimerkiksi mikä on käytännössä median vapaus siellä. Itse vaalien toteuttamisesta ei ole kertynyt mitään erityistä negatiivista sanottavaa, Kanerva sanoi.

Kanervan mukaan äänestys on sujunut Kiovassa varsin rauhallisesti.

– Äänestyspaikoille ei ole ollut pahoja jonoja siellä missä minä olen käynyt, mutta ihmisiä on kyllä piisannut hyvinkin.

Itä-Ukrainan tapahtumia Kanerva pitää erittäin valitettavina.

– Siellä on käytetty väkivaltaa ja mielivaltaa. Vaalivirkailijoita on uhkailtu, äänestyslistoja poltettu ja uurnia tuhottu.

Kanerva johtaa Ukrainassa Etyj-parlamentaarikkojen vaalitarkkailuoperaatiota.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme