Mainos
Mainos

Kanerva: Ukraina-neuvottelujen kariutuminen ei iso takaisku

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) ei pidä Ukraina-neuvotteluiden kariutumista isona takaiskuna.  

– En laske tätä miksikään isoksi takaiskuksi, vaikka eteenpäin meno tällä tavalla tyrehtyikin. Tämä ei ollut myöskään kovin merkittävä yritys, mutta totta kai, kun yritetään vähänkin, takaiskut ovat hankalia, Kanerva sanoi STT:lle.  

Hänen mukaansa uusista neuvotteluista yritetään päästä sopuun, mutta toistaiseksi siinä ei ole onnistuttu. Hän toivoo, että neuvottelupöytään päästäisiin heti alkuvuodesta.  

Neuvottelut kariutuivat jouluaattona

Ukraina, Venäjä ja Etyj aloittivat jouluaattona neuvottelut syyskuussa solmitun tulitaukosopimuksen toteuttamisesta. Neuvottelujen piti jatkua tänään, mutta ne kariutuivat jo jouluaattona. Kanerva ei osallistunut neuvotteluihin henkilökohtaisesti.  

Kanerva pitää myönteisenä sitä, että lyhyissä neuvotteluissa päästiin eteenpäin vankienvaihtoa koskevissa asioissa.  

– Tämä on ollut selvästi rauhansopimuksen toimivin osa. Merkittävä osa vankienvaihdosta on jo aiemmin saatu toteutettuakin.  

Vaikeimmat aiheet osapuolten välillä ovat hänen mukaansa tulitauko ja rajavalvonta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme