Mainos
Mainos

Kanerva: Venäjän ja Itä-Ukrainan raja vuotaa

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö (Etyj) varoittaa, että Itä-Ukrainan väkivaltaisuudet voivat laajentua. Ukrainan armeija syytti kapinallisia siitä, että "venäläisiä palkkasotilaita" tuodaan vahvistukseksi etulinjaan.

Etyjin Ukrainassa olevat tarkkailijat puolestaan kertoivat huomanneensa tiistaina Donetskin lähellä yli 40 tunnuksetonta vihreää sotilasajoneuvoa. Osa niistä veti haupitseja ja raketinheittimiä. Ajoneuvot olivat matkalla kaupungin keskustan suuntaan.  

Etyjin yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) pitää tärkeänä tulitaukovalvonnan tehostamista kriisialueella. Kanerva sanoi MTV:n Seitsemän uutisissa, että myös Venäjän ja Itä-Ukrainan välisen rajan valvontaa pitää parantaa.

- Raja on erittäin vuotava ja siellä on vain kaksi tarkastuspistettä 1000 kilometrin matkalla. Jokainen ymmärtää, että sillä ei tosiasiassa voi valvoa rajaa kunnollisesti. Se on eräs ehdotukseni keskeinen kohta, että rajavalvonta saataisiin toimivaksi ja uskottavaksi, Kanerva sanoi.

Ukrainan armeijan tiedottaja Andri Lysenko sanoi kapinallisten myös vahvistaneen asemiaan Mariupolin satamakaupungin ympärillä maan kaakkoisosassa.  

Taistelut jatkuneet

Taistelut Itä-Ukrainassa jatkuivat tänäänkin. Ukrainan armeija ilmoitti viiden sotilaan saaneen surmansa ja yhdeksän haavoittuneen kuluneen vuorokauden aikana.

Itä-Ukrainan sisällissodassa on kuollut yhteensä noin 4 000 ihmistä sitten huhtikuun.  

Minskissä sovittiin 5. syyskuuta tulitauosta, joka on kuitenkin toistuvasti rakoillut. Tilanne heikkeni entisestään separatistien reilu viikko sitten pitämien vaalien jälkeen. Lännen mielestä vaalit olivat laittomat, koska ne rikkoivat tulitauon ehtoja.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme