Mainos
Mainos

Kania lautaselle, kehottaa ruotsalaistutkija

Ruotsalainen tutkija suosittelee kaninlihan tuotannon lisäämistä, jotta broilerin- ja naudanlihan kysyntää saataisiin hillittyä.

Tutkija Carl-Gustaf Thulin muistuttaa Sydsvenskan-lehdessä, että lihansyönti on ristiriidassa ilmastonmuutoksen hillitsemisen kanssa. Erityisesti nauhanlihan tuotanto lisää kasvihuonekaasuja.

- Meidän on löydettävä vaihtoehtoisia proteiininlähteitä, jotka eivät ole niin haitallisia ympäristölle. Pitäisi syödä enemmän vihanneksia ja kalaa ja vähemmän lihaa, arvioi Thulin.

Hän vertaa kaneja kaloihin sanomalla, että ne muuntavat syömänsä rehun tehokkaasti proteiineiksi.

Ruotsin maatalousyliopiston riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksessa työskentelevä Thulin huomauttaa, että kani on suosittua ruokaa Etelä-Euroopassa. Hän heittää ajatuksen kaninlihan tuotannon lisäämisestä Ruotsissa.

- Kaninlihan tuotannon liikevaihto Euroopan Unionissa on 1,6 miljardia euroa vuosittain. Uskon, että kaninkasvatus sopisi erityisen hyvin ruotsalaisille maatiloille.

Ruotsalaiset syövät vuosittain 86 kiloa lihaa henkeä kohti. Matalahiilihydraattisten ruokavalioiden suosio on lisännyt naudan- ja porsaanlihan sekä broilerin syöntiä entisestään.

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme