Mainos
Mainos

Kannabisviljely myrkytti satoja kyläläisiä

Albaniassa sadat ihmiset ovat tarvinneet hoitoa kannabismyrkytyksen vuoksi.

Maan eteläosassa sijaitseva sairaala kertoi albanialaisille medialle, että ainakin 700 ihmistä on hakeutunut myrkytysoireiden vuoksi hoitoon kesäkuun jälkeen. Potilaat ovat työskennelleet paikallisen Lazaretin kylän kannabisviljelmillä tai pakanneet huumetta.

- Kahden viime kuukauden aikana seitsemän kahdeksan ihmistä on tullut päivittäin ensiapuun, kertoi sairaalassa työskentelevä lääkäri.

- Potilaiden joukossa on teini-ikäisiä ja jopa alle 15-vuotiaita lapsia. He ovat kärsineet oksentelusta, vatsakivuista, sydänvaivoista ja korkeasta verenpaineesta.

Kreikan rajan lähellä sijaitsevan Lazaretin uskotaan olevan Balkanin alueen suurin kannabiksen tuottaja. Ilmakuvien perusteella viljelyala on 60 hehtaaria.

Laiton viljely on jatkunut ainakin parikymmentä vuotta. Kylään yrittäneiden poliisien ja huumekauppiaiden välille puhkesi elokuussa tulitaistelu.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme