Mainos
Mainos

Kansa kävi vilkkaasti vaaliuurnilla Guineassa

Demokratian innostamat guinealaiset äänestivät sankoin joukoin presidentinvaaleissa sunnuntaina. Kyseessä ovat länsiafrikkalaisen maan ensimmäiset vapaat vaalit 58-vuotisen itsenäisyyden aikana. Tarkkailijoiden mukaan uurnilla kävi tiukkojen turvatoimien vallitessa jopa 80 prosenttia äänioikeutetuista.

Guinealla on ollut vain kolme hallitsijaa. Heistä kaksi ensimmäistä johti maata itsevaltaisesti kumpikin yli 20 vuotta. Viimeksi Guineaa hallitsi sotilasjuntan johtaja kapteeni Musa Dadis Camara, mutta hän haavoittui viime vuonna omien sotilaidensa murhayrityksessä. Vaalikampanjointi on kuitenkin sujunut enimmäkseen rauhallisesti.

Ehdokkaita vaaleissa on kaikkiaan 24, joista kärkikolmikossa ovat kaksi maan entistä pääministeriä ja entinen oppositiojohtaja. Ensimmäisiä alustavia tuloksia saadaan odottaa ainakin keskiviikkoon. Vaalin ei odoteta ratkeavan ensimmäisellä kierroksella.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme