Mainos
Mainos

Kansainvälinen avustusjärjestö kritisoi YK:ta

Huomenna alkava avustajamaiden konferenssi yrittää kerätä 5,2 miljardia dollaria avustustöihin

Kansainvälinen avustusjärjestö Oxfam kritisoi YK:n toimia Pakistanin maanjäristysalueella täysin riittämättömiksi.

Oxfamin mukaan YK:n reagointi on ollut puutteellista niin taloudellisten resurssien kuin paikalle toimitetun henkilökunnankin osalta. Pelastusoperaatiota on kasvatettava dramaattisesti mikäli ihmishenkiä aiotaan pelastaa.

Oxfamin humanitaarisen työn Pakistanin-koordinaattori Jane Cocking sanoo, että avustajamaiden konferenssi on näytön paikka, joka paljastaa avustajien sitoutumisen työhön.

YK:lla on Muzaffarabadissa noin sadan henkilön tiimi, joka koordinoi avun toimittamista arviolta kolmelle miljoonalle kodittomaksi jääneelle järistysuhrille.

Pakistanissa alkaa huomenna kansainvälinen avustajamaiden konferenssi, jonka tavoitteena on kerätä noin 5,2 miljardia dollaria, jotka tarvittaisiin pitkän tähtäimen avustustyöhön.

Kokoukseen osallistuu ministereitä sekä kansainvälisten järjestöjen ja rahoituslaitoksien edustajia.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan tutustui Muzaffarabadin järistysalueen tuhoihin Kashmirissa yhdessä Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin kanssa.

- Olen ollut näkemästäni vaikuttunut, mutta myös masentunut. Olen masentunut jälleenrakennustyön valtavasta laajuudesta, mutta vaikuttunut yhteistyön ja päättäväisyyden määrästä, Annan sanoo.

Annan vetoaa kansainväliseen yhteisöön, jotta Pakistanin maanjäristysalueelle saataisiin lisää rahaa. Hän osallistuu myös huomiseen konferenssiin.

Pakistanin maanjäristyksessä lokakuun alussa kuoli ainakin 73 000 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme