Mainos
Mainos

Kansainvälinen ilmastokokous alkaa Varsovassa

Puolan Varsovassa alkaa tänään YK:n kansainvälinen ilmastokokous, jonne odotetaan lähes 200 maan edustajaa. Kokous jatkuu ensi viikkoon asti. 

Sitovia päätöksiä kokouksesta ei odoteta, vaan sen on tarkoitus toimia pohjatyönä Pariisin vuoden 2015 ilmastokokoukselle. 

Pariisissa on tarkoitus sopia kaikkia maita koskevista ilmastovelvoitteista, joissa päästöjä rajoitettaisiin niin, että ilmaston lämpötila ei nousisi kahta astetta enempää. 

YK:n mukaan maailman kasvihuonepäästöt nousivat viime vuonna uuteen ennätykseen.  

Tiedemiehet ovat pitäneet kahden asteen rajaa lämpenemiselle sellaisena, jossa ilmastonmuutoksen pahimmat vaikutukset voidaan vielä torjua. 

Varsovassa asialistalla tulee olemaan muun muassa köyhille maille tarjottava lisäapu. Kehitysmaat ovat pienin syypää päästöihin, mutta joutuvat kärsimään seurauksista eniten.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot