Mainos
Mainos

Kansainvälinen Punainen Risti huolestunut USA:n terroristilaista

Punaisen Ristin kansainvälisen komitean pääsihteeri kritisoi Yhdysvaltoja tuoreesta terrorilaista, joka käytännössä hyväksyy mm. kovilla kuulustelukeinoilla saadun todistusaineiston käytön oikeudessa.

Kansainvälinen Punainen Risti on huolestunut Yhdysvalloissa hyväksytystä terroristilaista, joka sallii kovat kuulustelukeinot ja terroristiepäiltyjen tuomitsemisen sotilasoikeuksissa.

Punaisen Ristin kansainvälinen komitean (ICRC) pääsihteeri Jakob Kellenberger pitää huolestuttavana sitä, että laki ei selkeästi kiellä pakolla saadun todistusaineiston käyttöä oikeudessa.

Myös "laittoman vihollistaistelijan" määritelmä on hyvin lavea, Kellerman toteaa. Laittomana vihollistaistelijana voidaan kohdella ihmistä, jota epäillään terroristien aseistamisesta, rahoittamisesta tai muusta tukemisesta.

Presidentti George W. Bushin hallinto on vakuuttanut, että "Yhdysvallat ei kiduta". Valkoinen talo ei ole sen sijaan kertonut, millaisia kovia kuulustelukeinoja uusi laki sallisi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme