Mainos
Mainos

Kansainvälinen vakoiluverkosto on luikerrellut myös Suomeen

Kanadalainen tutkijaryhmä on onnistunut paljastamaan poikkeuksellisen laajan internetin vakoiluverkoston.

Ghost Netiksi eli Aaveverkoksi kutsuttu vakoiluverkosto on löytänyt useiden maiden hallitusten salaisia asiakirjoja, kertoo The New York Times -lehti, joka on saanut haltuunsa tutkijoiden raportin.

Tutkijoiden mukaan vakoiluverkostoa johdettiin Kiinassa sijaitsevilta tietokoneilta, mutta Kiinan hallituksen osuutta tapaukseen ei tiedetä.

Verkoston kohteina näyttävät olleen erityisesti Aasian maiden hallitukset ja Tiibetin karkotettu johtaja Dalai Lama.

Vyyhti lähti avautumaan, kun kanadalainen tutkijaryhmä pyysi Dalai Laman toimistolta tietoja tietokoneisiin mahdollisesti pyrkineistä haittaohjelmista. Nuuskinta avasi tien isommille apajille.

Tutkijat saivat selville, että parin vuoden aikana operaatio oli ehtinyt luikerrella lähes 1 300 tietokoneeseen 103 maassa.

Verkoston jäsenet olivat kaivaneet tietoja muun muassa useiden maiden suurlähetystöistä, ulkoministeriöistä ja dalai-laman keskuksista Intiassa, Brysselissä, Lontoossa ja New Yorkissa.

Tutkijoiden raportin mukaan nettimurtoja on tehty myös Suomessa Portugalin ja Romanian lähetystöjen tietokoneisiin.

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu (Kymmenen uutiset 29.3.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme