Mainos
Mainos

Kansainvälisen avaruusaseman miehistö takaisin Maahan

Kansainväliseltä avaruusasemalta (ISS) palanneita kahta amerikkalaista ja yhtä venäläistä avaruuslentäjää kuljettanut avaruusalus laskeutui aamulla Kazakstanin arolle.

Soyuz-kapseli laskeutui lähes 500 kilometriä syrjään suunnitellusta laskeutumispaikasta, ja viranomaisilta kului pari tuntia kapselin ja sen miehistön paikallistamiseen. Astronautit ja kosmonautti olivat tiedustelulentokoneen miehistön mukaan päässeet jo omin neuvoin ulos aluksestaan. Heidän kerrottiin voivan hyvin.

Avaruusaseman miehistön jäsenten oli määrä palata Maahan jo maaliskuussa, mutta amerikkalaisen avaruussukkula Columbian-tuhoutuminen sotki suunnitelmat. Onnettomuuden jälkeen Yhdysvallat ei ole tehnyt miehitettyjä avaruuslentoja.

Helmikuisessa sukkulaonnettomuudessa kuoli seitsemän astronauttia.

ISS-avaruusasemalle jäi yhdysvaltalainen astronautti ja venäläinen kosmonautti, jotka lähtivät avaruuteen vajaa viikko sitten korvaamaan nyt palanneen miehistön.

(MTV3--AFP-Reuters-Itar-Tass-STT)

(Seitsemän uutiset 04.05.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme