Mainos
Mainos

Kansainväliset Wall Street -mielenosoitukset jääneet vaisuiksi

New Yorkista alkanut Wall Street -mielenosoitusliike ei toistaiseksi ole saanut liikkeelle suuria kansanjoukkoja muissa maissa.

Esimerkiksi Lontoossa protesti keräsi yhteen kolmisensataa ihmistä, vaikka järjestäjät olivat toivoneet paikalle tuhansia. Hongkongissa mieltään on osoittanut noin 500 ihmistä ja Australian Sydneyssä noin 600.

Suurin mielenosoitus on järjestetty Roomassa, jossa liikkeellä on ollut tuhansia ihmisiä. Järjestystä on valvonut 1500 poliisia. Silminnäkijät kertoivat, että ryhmä huppupäisiä militantteja sytytti tuleen kaksi autoa ja rikkoi ikkunoita.

Myös Suomessa on järjestetty protesteja useilla paikkakunnilla. Helsingissä Narinkkatorille oli poliisin arvion mukaan kerääntynyt puoliltapäivin tapahtuman alkaessa satakunta ihmistä.

Protesteja on vuorokauden aikana tarkoitus järjestää yli 80 maassa. Mielenosoitukset alkoivat Uudesta-Seelannista ja ne etenevät aikavyöhykkeittäin niin, että niiden on määrä päättyä New Yorkiin.

Liikkeen päävaatimus on, että talouselämän johtajat ja rahoituslaitokset on saatava vastuuseen talouskriisistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme