Mainos
Mainos

Kansainvälisiä terroristeja myös Pohjoismaissa

Kansainvälisiin terroristiverkostoihin kuuluvia henkilöitä on ollut myös Ruotsissa ja Norjassa. Ruotsin turvallisuuspoliisin (Säpo) varapäällikkö Kurt Malmström sanoi tänään, että Ruotsissa on oleskellut henkilöitä, joilla on yhteyksiä kansainväliseen terrorismiin ja jotka ovat saaneet koulutusta Yhdysvaltain terrori-iskujen pääepäillyn Osama bin Ladenin leireillä.

Malmströmin mukaan kyseiset henkilöt ovat levittäneet tietoa terroristiryhmien toiminnasta ja keränneet niille varoja ja muuta tukea. Säpo ei kuitenkaan suostu kertomaan, kuinka suurista henkilömääristä on ollut kysymys.
-Emme voi kertoa itse henkilöistä. Ei ole kiellettyä matkustaa harjoitusleirille eikä mikään laki kiellä ketään kannattamasta järjestöä, joka harjoittaa kansainvälistä terrorismia. Me voimme pidättää vain henkilöitä, jotka ovat rikkoneet lakia, Malmström totesi.

Norjan turvallisuuspoliisi (POT) kertoi torstaina, että Osama bin Ladenilla on ollut yhteyksiä myös Norjaan. Poliisilla on tiedossa useita henkiöitä, joilla on tai on ollut suoria yhteyksiä bin Ladeniin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme