Mainos
Mainos

Kansanedustajaa ammuttu Britanniassa – tila kriittinen

Britanniassa työväenpuolueen kansanedustajaa on ammuttu tänään iltapäivällä hänen vaalipiirissään maan pohjoisosassa, kertovat brittimediat. Sky Newsin mukaan kansanedustaja on viety sairaalaan ja hän on kriittisessä tilassa. 

Kahden lapsen äitiä Jo Coxia, 41, ammuttiin Birstallissa Yorkshiressa. Hän jäi ampumisen jälkeen makaamaan verissään jalkakäytävälle.  
Poliisin mukaan ampumisen yhteydessä haavoittui lievästi myös alle viisikymppinen mies. Tapahtumapaikan läheisyydestä pidätettiin 52-vuotias mies. 

– Olen erittäin huolestunut raporteista, joiden mukaan Jo Cox on haavoittunut. Ajatuksemme ja rukouksemme ovat nyt Jon ja hänen perheensä luona, tviittasi pääministeri David Cameron.

Hän myös perui EU-jäsenyyden puoltamista ajavan vaalitilaisuuden Gibraltarilla tapahtuman jälkeen. 

Coxia ammuttiin lähellä paikkaa, missä hän normaalisti tapaa äänestäjiään. Cox nousi parlamenttiin viime vuoden vaaleissa. 

Veriteon motiivi poliittinen? 

Britanniassa on määrä järjestää kansanäänestys EU-jäsenyydestä viikon kuluttua. Cox kuuluu jäsenyyden kannattajiin. Sekä jäsenyyden kannattajat että vastustajat ilmoittivat keskeyttävänsä kampanjansa ainakin torstain ajaksi veriteon vuoksi. 

Cox on avustustyön veteraani, joka ennen parlamenttiin nousuaan työskenteli muun muassa avustusjärjestö Oxfamin palveluksessa. Hän on myös näkyvä naisten oikeuksien puolestapuhuja.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme